Moswand

Een moswand is zoals de naam het al zegt een wand van mos. Een moswand wordt ook wel een mosschilderij of mos paneel genoemd. Mos is een prachtig product uit de natuur. Ook in uw interieur staat het prachtig en rustgevend. Het is een blikvanger voor aan de muur maar tegelijkertijd ook een rustgever.
Ronde mos paneel

Groene kleuren en natuur zorgt ervoor dat wij een stofje in onze hersenen aanmaken die ons laten ontspannen. Daarom is mos een ideaal product voor in huis zoals de woonkamer of slaapkamer. Ook is het uitermate geschikt voor in bedrijfsruimtes zoals in een kantoor of ontvangstruimte.

Verschillende kleuren

Er zijn verschillende soorten mos en kleuren die wij gebruiken. Bij ons kun je kiezen tussen Naturel,  Moss green, Middle green, Spring green en Old spring. Het mos wordt gekleurd met milieuvriendelijke kleurstoffen die ook o.a. gebruikt worden bij het produceren van etenswaren. Het is dus 100% veilig en milieuvriendelijk! Sommige mensen vinden een enkele kleur mooi en sommige vinden het gemixt weer mooier. Vrijwel alles is mogelijk!

Verschillende kleuren mos

 1. Moss Green.
 2. Naturel.
 3. Spring Green.
 4. Middle Green.
 5. Old Spring.

100% natuurlijk

moswand of of mospaneel
Een mospaneel van echt mos tegen de muur!

De mos die wij gebruiken is 100% natuurlijk en is dus niet nep . Dit verwerken wij in panelen, zo krijg je de zogenoemde mospanelen. Het is vrijwel overal te gebruiken en past bij ieder interieur. Of het nou een donkere ruimte of een ruimte met veel daglicht is maakt niet uit. Met een moswand of mosschilderij breng je de natuur wat dichterbij, zelfs tijdens het werken!

Moswand, schilderij of paneel kopen?

Wil jij een (mobiele) moswand, mosschilderij of paneel kopen? Het is een ideale keuze voor in huis, bedrijf of welke ruimte dan ook. Hiermee heb je pas echt een blikvanger en iets unieks aan de wand. Ze zijn geschikt voor binnen, buiten is ook mogelijk maar dan is een overkapping vereist. Zware weersomstandigheden en vogels, katten of andere dieren kunnen het mos beschadigen.

Wat zijn de voordelen?

Hieronder een aantal voordelen:

 • Blikvanger.
 • Past bij ieder interieur.
 • 100% natuurlijk.
 • Duurzaam.
 • Unieke wanddecoratie.
 • Akoestische demping.
 • Onderhoudsvrij.
 • Geen daglicht nodig.
 • Te verwerken met logo’s etc.

Prijzen

Wij krijgen vaak de vraag wat de prijs is van een volledige moswand of schilderij. Wij hebben standaard prachtige decoraties in onze webwinkel, het aanbod varieert en de prijzen ook. Wil je weten hoe duur het is? Neem dan een kijken bij: Mosschilderijen

Vaak is een moswand of paneel maatwerk. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun volledige wand te laten bedekken, de ander heeft liever een of een aantal panelen / schilderijen. De ander heeft weer liever een mobiele (verrijdbare) wand. Afhankelijk van de afmetingen en de gewenste afwerkingen kunnen wij een prijs voor u bereken. Natuurlijk krijg je hoge kortingen bij grote afname per m2. Met de afwerkingen heb je de mogelijkheid om er een prachtige lijst omheen te laten zetten, logo’s erin met o.a. LED en neonverlichting.

Talloze mogelijkheden

Mos schilderij in een kantoor
Een prachtig mos schilderij in een kantoor.

Met mos als decoratie heb je talloze mogelijkheden. Je kunt er een of meerdere schilderijen of panelen van ophangen. Ook maken wij regelmatig mobiele moswanden, deze worden voornamelijk gebruikt op beurzen, kantoorruimtes en werkruimtes. Sommige bedrijven kiezen ervoor om heel het plafond te bekleden, dit noemen wij mosplafonds. Dus of je nou een kleine wanddecoratie of een volledige wand wilt bekleden, vrijwel alles is mogelijk. Van een standaard wand tot een logo verwerkt met kleurcontrasten, LED of NEON verlichting. Bekijk de voorbeelden om een beeld te krijgen bij de mogelijkheden.

Onderhouds- vrij

Onze mos is onderhoudsvrij maar 100% natuurlijk. Je hoeft het geen water te geven of iets anders mee te doen. De mos is zo bewerkt dat het vuil en stof afstotend is zo hoef je het dus niet te onderhouden. Het gaat jaren mee en dat zonder enige onderhoud, dat wilt toch iedereen!

Geluiddempend mos

Wist jij dat de mos-panelen geluiddempend zijn? Dankzij het structuur breekt het en absorbeert het geluidsgolven. Daarom zijn de panelen of wanden ideaal te gebruiken in holle ruimtes, studio’s etc.
Akoestische moswand

Wat voor mos gebruiken wij?

De mossen die wij gebruiken zijn gedroogd en worden daarna geprepareerd en op kleur gebracht. Dit wordt gedaan op een milieuvriendelijke manier. Doordat het product geprepareerd is blijft het elastisch, zacht, mooi op kleur, is het vuil afstotend en zelfs brandvertragend. De soorten die wij gebruiken:

 • Rendiermos: (Leverbaar in de kleuren: Moss Green, Naturel, Spring Green, Middle Green, Old spring.
 • Bolmos: (Leverbaar in de kleuren: Moss Green en Spring Green.
 • Platsmos (Lappenmos): Leverbaar in alle kleuren.

Veel gestelde Vragen:

Is het echte mos?

Ja, het mos is echt en 100% natuurlijk!

Leeft het nog?

Nee, het mos is gedroogd en daarna geprepareerd. Daardoor blijft het mooi van kleur en heeft het een lange levensduur.

Hoelang gaat het mee?

Afhankelijk van omstandigheden zoals, zonlicht, luchtvochtigheid etc. heeft het mos een levensduur van enkele jaren.

Zit er garantie op deze producten?

Ja, wij geven 1 jaar garantie vanaf de aankoopdatum / montage.

Is het geschikt voor buiten?

Dit is mogelijk onder een overkapping maar het is buiten wel kwetsbaarder dan binnen.

Wat als het product te droog wordt?

Onze producten zijn zo behandeld dat het bij een normale luchtvochtigheid zacht en elastisch blijft.
Wanneer het mos droog wordt dan betekend dit dat de luchtvochtigheid onder de 30% zit, dit is erg laag. Wanneer de luchtvochtigheid omhoog gaat dan neemt het mos dit automatisch op en wordt het weer elastisch. De gemiddelde luchtvochtigheid binnen is tussen de 40 a 60%.

Is het giftig?

Nee, onze producten zijn milieuvriendelijk. De kleurstoffen die worden gebruikt worden ook in de voedingsindustrie gebruikt, het is dus volkomen veilig om te gebruiken.