ideeën-muurdecoratie

Muurdecoratie ideeën

Om een lege muur op te vullen is voor veel mensen vaak een grote aanpak. Omdat er zoveel keus is weten mensen vaak niet welke muurdecoratie ze moeten kiezen. Er bestaan verschillende producten om je wanden mee op te fleuren. Met een kleine wandversiering maak je vaak al veel verschil in je huiskamer, (kinder of baby)slaapkamer, hal of badkamer. Hieronder staan 4 muurdecoratie ideeën die jij kunt gebruiken!

Tip1: Schilderijen

Schilderij Afrika
Met schilderijen kun je eenvoudig en bij ons voordelig je muren decoreren. Er is keus uit verschillende soorten schilderijen, denk hierbij aan de kleuren, formaten en materiaal. Wanneer je een schilderij kiest dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten net zoals bij andere muurdecoratie.

Bekijk: 3 tips voor het aanschaffen van wanddecoratie.

Wanneer je weet wat je wilt uitbeelden en welke sfeer je wilt creëren dan hoef je alleen nog het schilderij te bestellen en op te hangen!

Tip2: Foto op canvas

Fotocollage op canvas
Een foto op canvas is een leuke idee om je muren te decoreren. Je kunt letterlijk alles op canvas laten drukken of het nou van jou, je familie, huisdier, eerste auto of trouw foto’s zijn, letterlijk alles is mogelijk! Het leuke hieraan is dat een herinnering nooit meer vergeten wordt. Tevens is het ook een heel leuk cadeau om te schenken en is het ook een zeer origineel cadeau.

Tip3: Muurstickers

Muursticker wereldkaart3
Een lege muur opfleuren is vaak ook prachtig met muurstickers, hiervoor is het wel noodzakelijk dat het om een vlakke muur gaat. Op een ruwe muur is het vaak nauwelijks mogelijk om een sticker netjes aan te brengen. Het voordeel van deze stickers is dat het aanbrengen leuk is en dat het een goedkoper alternatief is van de mogelijkheden hierboven. Muurstickers zijn nog niet zo heel populair en worden nog niet zo vaak gebruikt maar deze stickers worden vaak wel onderschat. Het is een unieke manier om te decoreren, want met stickers heb je zoveel mogelijkheden! Je kunt zelfs meerdere wandstickers met elkaar combineren of er je eigen twist aangeven. Op deze manier heb jij altijd een uniek kunstwerk en heb je het deels zelf gemaakt!

Tip4: Een likje verf

Structuurverf
Voordat je een van de bovenste tips gaat gebruiken is het een goed idee om eerst om de muren in orde te hebben. Hiermee bedoelen we dat ze mooi en niet storend zijn. Heb je lelijk behang of een lelijke kleur oude verf aan de wand? Fleur dan eerst de wanden op met een likje verf! Schilder je muren met een kleur die jij mooi vindt en kies het soort verf dat jij mooi vindt, denk hier bij bijvoorbeeld aan structuurverf(verf met korrels). De korrels brengen meer leven in een saaie muur maar let op! Als je gebruik wilt maken van tip 3 dan raden wij structuurverf af!

Conclusie:

Er zijn genoeg wanddecoratie ideeën maar toch kan het lastig zijn om een keus te maken. Zorg altijd als eerst dat de wanden in orde zijn voordat je ze probeert op te fleuren. Je wilt je niet storen aan een saaie lelijke wand op de achtergrond.

Bekijk ook: Kunst voor aan de muur.